Alla ska ha råd med fina hus

Andelshussystemet är smart. Du köper ett fint hus med bra läge på en fantastisk vinter- eller sommarort. Finessen är att du köper det tillsammans med nio andra och därför bara betalar en tiondel av priset. Det är det som gör att alla kan ha råd med fina hus.

Läs mer om hur du kan uppfylla din dröm här »

 

Andelshussystemet är smart


Du köper ett fint hus med bra läge på en fantastisk vinter- eller sommarort. Och eftersom att du köper det tillsammans med nio andra betalar du bara en tiondel av priset. En årlig avgift används för att täcka föreningens fasta och rörliga kostnader - alltså att hålla andelshusen i god standard (service, underhåll, storstädning och andra förebyggande åtgärder).
Som andelshusägare får du tillgång till huset fem veckor per år. Du kan byta veckor med andelshusägare på andra orter eller hyra ut de veckor du inte vill utnyttja huset. Genom att äga ett hus tillsammans med andra kan du som andelsägare köpa ett finare och mer påkostat hus än om du skulle ha köpt ett hus helt själv.

Årlig avgift täcker kostnaderna
Med Andelshussystemet följer inga dolda kostnader, våra andelshusägare betalar en årlig avgift till respektive förening. Avgiften går oavkortat till att täcka föreningens fasta och rörliga kostnader – med andra ord till att hålla andelshusen i god standard (inkluderar service, underhåll och andra förebyggande åtgärder).

Enklare än att äga
Semester handlar för de flesta om att koppla av. Och med Andelshussystemet går det verkligen att koppla av, eftersom ingen egen arbetsinsats erfordras. Storstädning, underhållskostnader m.m. inkluderas i månadsavgiften.

Ett fritidsboende du har tid att utnyttja
De flesta av oss har begränsat med tid och fritid, vilket i praktiken innebär att det är få fritidshus som utnyttjas mer än fem veckor per år. Med Andelshussystemet betalar du bara för den tid du faktiskt har möjlighet att utnyttja fritidshuset.

Hyr ut de veckor som inte nyttjas
Om du inte kan nyttja vistelseveckorna kan du givetvis hyra ut huset den perioden istället. Hela hyresintäkten tillfaller dig som andelsägare och kan till exempel användas som hel- eller delfinansiering av månadsavgiften.

Byt veckor med andelshus på andra orter
Via ägande i Andelshussystemet har du möjlighet att byta vistelseveckor med andelskunder på andra orter. Som andelsägare hos oss får du tillgång till vårt exklusiva forum där veckobytena görs.

Vart system


Viktig information

Städning och underhåll
Varje andelsägare ska efter nyttjande lämna fastigheten i städat och gott skick. Vid skada på fastigheten eller på inventarierna ska detta direkt anmälas till styrelsen. Skada på inventarier, t ex glas som går sönder, ska åtgärdas av den som nyttjar huset.

Uthyrning
Andelsägaren är själv ansvarig för ev. andrahandsuthyrning. Hyresintäkten tillfaller andelsägaren.

Överlåtelse av andel
Överlåtelse av andel sker till marknadsmässiga villkor. Hembud kan förekomma i vissa föreningar.

Rökning och husdjur
Rökning är ej tillåtet inomhus. Pälsdjur är tillåtet i allmänna utrymmen, dock ej i sängar, soffor och dylikt. Minst ett sovrum och/eller ett våningsplan hålls alltid husdjursfritt. Exakt reglering av husdjursfrågan sker vid första ordinarie föreningsstämma. Husdjur är ej tillåtet vid andrahandsuthyrning. Enstaka hus hålls helt husdjursfria.

Bytesdag
Dag för byte är söndagar. Tillträde sker klockan 14.30 och huset ska lämnas senast klockan 12.00.

Val av veckor
Andelshussystemet innebär att varje hus eller lägenhet har tio andelsägare som var och en har rätt att vistas i sin egendom fem veckor per år. Val av veckor sker en gång om året. Klicka på länken nedan för mer info/veckovalsschema.

 

Vårt system  (pdf)

Skriv ut