Alla ska ha råd med fina hus

Andelshussystemet är smart. Du köper ett fint hus med bra läge på en fantastisk vinter- eller sommarort. Finessen är att du köper det tillsammans med nio andra och därför bara betalar en tiondel av priset. Det är det som gör att alla kan ha råd med fina hus.

Läs mer om hur du kan uppfylla din dröm här »

 

Välkommen till Vemdalen


I Vemdalen får du en naturupplevelse utöver det vanliga. Här är otroligt vackert! Området är gammal jordbruksbygd, men har lång tradition inom turism och räknas idag som Sveriges tredje största skidort. Till Vemdalen räknas de tre områdena/skidanläggningarna Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna.

 

Vinter

I Vemdalen möts du av sagolikt vackra och inbjudande fjäll, som gjorda för skidåkning i alla dess former. I området finns härliga backar för både vana och ovana åkare, turspår (18 mil utmärkta leder!) och pistade längdspår – och så mil efter mil av skoterleder. Vemdalsskalet, Björnrike och Storhogna/Klövsjö ligger en bit ifrån varandra, men har gemensamt liftkort, eller skipass som det heter numera.

Läs mer om de olika områdena/anläggningarna i Vemdalen på
Skistar.com

Om vemdalen Pistkartor på Skistar.com

Om vemdalen  Snörapport på Snörapport.se

 

Om vemdalen


Året runt

Även sommaren och hösten i Vemdalsområdet är fyllda av upplevelser – marknader, hantverksdagar, fiske, bärplockning, fantastisk fjällvandring och mycket mer. Här finns naturligtvis också den unika stillhet och plats för eftertanke som fjällvärlden alltid bjuder på.

 

Mat och kaffe

Att packa matsäck och ge sig ut på fjället, sommar såväl som vinter, är förstås aldrig fel. Men passa även på att njuta av Vemdalens många restauranger och kaféer. Missa inte kaffestugan mitt på fjället eller restaurangen mitt i backen, dit du enklast kommer på skidor. Eller Storhognas Högfjällshotell med ett prisbelönt kök och viner från egen fransk vingård. Sushibaren. Hildings kök och bistro. Listan kan göra hur lång som helst.

 

Aktiviteter

I Vemdalen finns förutom alla skidbackar ett väl utbyggt system för längdåkning med elljusspår och rösade leder. För den skoterintresserade går skoterlederna från byn och långt upp på fjället. Sommartid hittar du bland annat fyra golfbanor inom 40 minuters bilresa. Och genom byn rinner två av Härjedalens bästa fiskeåar.

 

Shopping

I Vemdalens by finns turistbyrå, bensin, livsmedel, konst, bowling, välsorterad sportfiskebutik, delikatesser, systembolags- och apoteksombud, möbler och hantverk, loppis och antikt. Bland annat. Upptäck härjedalsk shopping på hög nivå.

 

Vägbeskrivning

De allra flesta väljer att ta bilen till Vemdalen. Från Stockholm är resan ca 50 mil. Från Göteborg ca 68 mil. Här hittar du vägen och avståndet från just din adress:

 


Om du hellre åker buss hit kan du boka plats hos Härjedalingen, som kör turer från Stockholm till Vemdalen nästan varje dag under vintersäsongen. Härjedalingen.se

Tåg är ett annat alternativ, liksom flyg. Om du flyger hit landar du på Åre Östersund Airport ca 12 mil från Vemdalsskalet. sas.se

 

Till startsidan för Vemdalen »

Skriv ut