Alla ska ha råd med fina hus

Andelshussystemet är smart. Du köper ett fint hus med bra läge på en fantastisk vinter- eller sommarort. Finessen är att du köper det tillsammans med nio andra och därför bara betalar en tiondel av priset. Det är det som gör att alla kan ha råd med fina hus.

Läs mer om hur du kan uppfylla din dröm här »

 

Välkommen till Sälen


Sveriges sydligaste fjällvärld är en underbar bekantskap. Här möts du av en fantastisk fjäll- och skogsnatur i skön kombination med alla de bekvämligheter Sälenbyn och de olika skidanläggningarna erbjuder.

 

Vinter

Sälen är Skandinaviens största vintersportort och ett paradis för snöälskare i alla åldrar. De sju anläggningarna i Sälenområdet – Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Stöten och Näsfjället – erbjuder härlig skidåkning, både utför och på längden, för såväl nybörjare som vana skidåkare. Här hittar du allt från superbranta Väggen till lekvänliga pulkabackar och godmodiga troll(!).

Sälen är magiskt, för trots att det under högsäsong kan vara ca 80 000 människor/dag som rör sig i området, är det aldrig långt till lugn och ro och den unika stillhet som fjällvärlden bjuder på.


Om sälen Pistkartor på Skistar.com

Om sälen  Snörapport på Snörapporten.se

 

Om sälen


Året runt

Även om Sälen är ett av Sveriges populäraste vinterresmål finns det massor av spännande och roliga aktiviteter på sommaren. Och naturen, den är om möjligt ännu mer makalöst vacker under de snöfria årstiderna.

 

Mat och kaffe

Toppstugor med gulasch och varm choklad, à la carte-restauranger, italienskt, husman … I Sälen hittar du allt och lite till. I och runt de olika skidanläggningar kan du både äta och fika. För att inte tala om centralorten Sälen och omkringliggande orter. Här finns något för alla smaker.

 

Aktiviteter

Sälen på vintern handlar förstås mycket om skidåkning, men här finns hur mycket som helst att göra: skoter, hundspann, ridning, bad&spa, vinterfiske m.m. Mer inspiration hittar du här:

Göra på salen.se

Under sommaren erbjuds fjällvandring, golf, bad, bangolf, cykling (bike park), gokart, tennis, put-and-take-fiske och mycket, mycket mer. I december 2009 invigs dessutom upplevelsecentret Experium med äventyrsbad, lekland, gym, 3D-bio etc. som kommer att hålla öppet året runt.

 

Shopping

De små butikerna runt om i Sälenområdet är en upplevelse i sig. Här finns konsthantverk (dalahästar såklart) skidutrustning, kläder, skor, inredning, telefoner, delikatesser och mycket, mycket mer.

 

Vägbeskrivning

Sälen ligger 41 mil från Stockholm och 46 mil från Göteborg och du tar dig enkelt hit med bil, buss, flyg eller tåg. Bilresan planerar du här:

Både Swebus och Fjällexpressen kör till Sälen och stannar i anslutning till de olika anläggningarna. Goda tågförbindelser från hela Sverige till Mora och Malung gör tåget till ett bra alternativ. Och vill du flyga är närmaste flygplats Mora, där du kan ta transferbussen till Sälen.

 

Till startsidan för Sälen »

Skriv ut